Om Henrik Pihlkjær 2016-11-06T10:06:30+00:00

Om Henrik Pihlkjær

Mere end 20 år i branchen

Restaurant Pihlkjær blev grundlagt i 2006 og er opkaldt efter ejeren – Henrik Pihlkjær. Beliggenheden er central i centrum af Aarhus tæt på det pulserende byliv, nærmere betegnet Mejlgade 28 i Baghuset.

Kort om Henriks baggrund

  • Uddannet kok på Restaurant Rene (Aarhus)
  • Rejser rundt i verden, bl.a. Frankrig for at tilegne sig viden om mad
  • Kok ved Musikhuset (Aarhus)
  • Rundrejsende kok ved forskellige velrenommerede køkkener i Danmark
  • Kok ved Henne Kirkeby Kro v/ Hans Bech Thomsen (Henne)
  • Kok ved Jørgsensens Hotel v/ Kathrine Koed Jørgensen (Horsens)
  • Køber af Havnens Fiskehus (Aarhus)
  • Køber af Einar Christensens Fiskerøgeri (Aarhus)
  • Ejer af Kogekonekompagniet (Diner Transportable)
  • Ejer af Restaurant Pihlkjær (Aarhus)

Uddannet kok

Henrik har mere end 20 års erfaring indenfor faget som kok, og har siden sin ungdom interesseret sig for at lave mad. Karrieren startede for alvor, da han gik i lære som kok, hos Restaurant Rene.

Efter endt uddannelse i 1992, stod verden åben. Rejser rundt i verden gav masser af ny inspiration og praktisk erfaring, der sidenhen skulle føre til opkøbet af sin første virksomhed i 1998: Havnens Fiskehus.

Opkøb af Havnens Fiskehus

Som ejer af Havnens Fiskehus og Einar Christensens Fiskerøgeri i en årrække, har Henrik oparbjedet indgående kendskab til og erfaring med fisk og skalddyr. Dette i kombination med uddannelsen som kok, har det derfor ikke skortet på ideer og nytænkning indenfor tilbedring af fisk og skalddyr.

Henrik solgte imidlertid begge virksomheder i 2004/2005 for, med en brændende lyst, at kaste sig over restaurationsbranchen og starte egen restaurant. Med et årelangt “bagkatalog” af opskrifter, praktisk erfaring og ideer til gode madoplevelser i den aarhusianske restaurantsverden så Restaurant Pihlkjær dagens lys.

Kød, fisk, skalddyr, vegetar, veganer…

På Restaurant Pihlkjær er der alt, lige fra kød på menuen til fiske- og skalddyrsretter over til vegetar og veganermenu. Og naturligvis velvalgte drikkevarer, nøje afstemt til maden, samt lækre desserter til at runde en god madoplevelse af.

Grundet Henriks årelange baggrund med at lange tonsvis frisk fisk, skalddyr og røgvarer fra eget røgeri over disken på Havnens Fiskehus, har restuaranten specialiseret sig i netop: fisk. Få mere at vide på siden: Maden.